BAC

Scheme cu materia esențializată la Limba și Literatura Română

Când am început să mă pregătesc pentru BACam decis să nu iau meditații și să fiu autodidactă. Căutam cu disperare surse sigure de unde să-mi iau materiale de studiu complete și complexe, dar care totuși să aibă o abordare schematică și să fie ușor de înțeles. Nu mi-am dorit un eseu pe care să-l memorez cuvânt cu cuvânt – am căutat să înțeleg opera și să rețin esențialul, ca mai apoi să leg singură cuvintele.

Nu știu când citești acest articol, dar sper că acest material îți va fi de folos. Este gratuit, deoarece eu doar am esențializat informația, care deja era formulată de persoane avizate, fie din cărți, fie de pe alte site-uri, așa că nu mi s-a părut nici drept, nici necesar să cer ceva în schimb. Îți recomand să folosești schema de mai jos ca să-ți alcătuiești un eseu, după structura ei, deoarece punând în practică informația o vei asimila mai ușor. Nu sunt nici absolventă de litere, nici doctor în literatură comparată, am fost însă la câteva etape naționale ale olimpiadelor de limba și literatura română, am fost și voi fi mereu pasionată de cuvinte, dar ia în calcul că nu sunt vreo profesionistă totuși, iar aceste scheme sunt făcute după rațiunea mea de liceană filoloagă.

Eu am făcut parte din generația 2020, iar aceasta este materia care a intrat în programă în cazul meu. După cum știi deja, 2020 a fost anul în care a izbucnit pandemia de coronavirus, iar noi nu am mai mers la școală din martie, fapt pentru care din programa noastră au fost exceptate câteva conținuturi. Pentru a te pregăti complet pentru examen, îți recomand să consulți programa aferentă anului școlar în curs. Mult succes!

BIBLIOGRAFIE

Doboș, M., 2019, Bacalaureat 2020: Limba și literatura română: Învață singur!: teme de lucru pentru Bacalaureat, Pitești, Paralela 45.

Paicu, L., Lascăr M., 2019, Eseul – Varianta rapidă pentru Bacalaureat: Literatura Română, București, Art Educațional

www.10laromana.ro

www.deacoffee.com

www.4bac.ro

www.crispedia.ro

Bac cu Brio

Don’t forget to follow me on social media:

Instagram: @mariadius

Youtube: Maria Dius

Facebook: Maria Dius @mariadiusthejournal